Account

Verwijder je account

Het verwijderen van je account is definitief. Deze pagina legt uit wat er gebeurt, welke data wordt verwijderd en wat er bewaard kan blijven en waarom.

Hoe het werkt

Verwijdering aanvragen.

In de Android-app

Open Instellingen → Account → Account verwijderen. Je moet ingelogd zijn. Een bevestigingsdialoog legt uit dat verwijdering definitief is; bevestig om te voltooien. Je sessie wordt direct gewist en de app keert terug naar de gastmodus.

Op de website

Als je hieronder bent ingelogd, gebruik de verwijder mijn account-knop. Neem anders contact met ons op via het contactformulier met het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld, dan verwerken we de verwijdering, normaal binnen 30 dagen (meestal veel sneller).

Datahanteer

Wat wordt verwijderd.

  • Jouw account (gebruikersnaam, e-mail, wachtwoordhash, Google-identiteitskoppeling, premiumstatus).
  • Gespaarde recepten en chatgesprekken die op onze server zijn opgeslagen.
  • Dagelijkse gebruikstellers en beloningsrecords gekoppeld aan je account.
  • Alle openstaande premiumtoewijzingen gekoppeld aan het e-mailadres van je account.
  • Abonnementsrecords van Google Play (een gehashte aankooptoken, product, status en vervaldatum) gekoppeld aan je account.

Abonnementen blijven doorlopen tot je ze opzegt. Het verwijderen van je account annuleert geen Premium-abonnement: zeg een Google Play-abonnement op in de Play Store (Betalingen & abonnementen) of een website-abonnement via je Gumroad-rekening, voordat je het account verwijdert.

Behoud

Wat er bewaard kan blijven en waarom.

  • Controleverslagen voor betalingen — aankoopbonnen worden geanonimiseerd (persoonlijke identificatiegegevens verwijderd) en bewaard voor belasting- en boekhoudcompliance.
  • Records voor misbruikpreventie (rate-limit counters, security logs) die geen persoonlijke inhoud bevatten.

Alles wat wordt bewaard, is niet langer aan jou gekoppeld en wordt nooit gebruikt voor marketing.

Verwerkingstijd

Wat je kunt verwachten.

Verwijdering gestart vanuit de app of deze pagina is direct voltooid: je sessie wordt vernietigd en je data wordt in één database-transactie verwijderd. Als je verwijdering per e-mail aanvraagt, bevestigen we de ontvangst en verwerken we het binnen 30 dagen na de aanvraag. Het is niet mogelijk om verwijdering ongedaan te maken en we kunnen een account achteraf niet herstellen.

Niet ingelogd

Hoe verder te gaan.

Log in met het account dat je wilt verwijderen en keer terug naar deze pagina, of neem contact met ons op met het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.